Vi skapar, förädlar och förvaltar starka handelsplatser

Svenska Handelsfastigheter är en av landets största fastighetsägare av handelsyta på externa handelsplatser.

Vårt fokus är långsiktig attraktiv utveckling av handelsplatser till gagn för konsumenter och hyresgäster såväl som till gagn för våra investerare. Ett långsiktigt och hållbart perspektiv är en självklarhet. Genom vår samverkan med ledande detaljhandelsföretag, våra stabila huvudfinansiärer och vårt erfarna team vill vi vara en intressant partner på fastighetsmarknaden.

Press & Nyheter

Nordic Credit Rating bekräftar kreditbetyget BBB-, investment grade

Non-regulatory pressrelease

Pressmeddelande Stockholm den 6 juli 2022 Kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating, NCR, upprepar Svenska Handelsfastigheters kreditbetyg BBB- med stabila utsikter. Kreditbetyget är av så kallad investment grade-klass och grundar sig bland annat på bolagets höga andel ocykliska hyresgäster, diversifierade fastighetsportfölj, långa återstående genomsnittliga kontraktsperiod, höga uthyrningsgrad samt krediternas balanserade förfallostruktur. Vidare återspeglar kreditbetyget den stabila affären,…

Se mer

Utser Knud Lauridsen till fastighetschef from 1 juli

Non-regulatory pressrelease

Pressmeddelande Stockholm den 30 juni 2022 Svenska Handelsfastigheters har utsett Knud Lauridsen till ny fastighetschef efter Monica Fallenius med tillträde den 1 juli.

Se mer

Tecknar femårigt hyresavtal med Elcykelpunkten vid Bolandcity i Uppsala

Non-regulatory pressrelease

Pressmeddelande Stockholm den 16 juni 2022 Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett femårigt hyresavtal med Elcykelpunkten vid handelsplatsen Bolandcity i Uppsala. Elcykelpunkten planerar att öppna sin nya butik i juli och övertar därmed HTH Köksforums tidigare lokaler.

Se mer

Fastighetsdirektör Monica Fallenius lämnar bolaget

Non-regulatory pressrelease

Pressmeddelande Stockholm den 3 juni 2022 Svenska Handelsfastigheters fastighetsdirektör Monica Fallenius har valt att gå vidare till nya utmaningar. Hennes sista dag infaller den 30 september.

Se mer

Tecknar avtal om förvärv av sju ICA-fastigheter

Non-regulatory pressrelease

Pressmeddelande Stockholm den 2 juni 2022 Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om förvärv av sju fastigheter med en total uthyrningsbar area om 11 721 kvm, varav 11 340 kvm (97%) hyrs av ICA. Fastigheterna är belägna i Ljusdal, Örebro med omnejd, Skövde och Falköping.

Se mer

Hitta din nya handelslokal här!

Vi finns från Boden i norr till Ystad i söder, över 250 fastigheter med en yta på närmre 800.000 kvm i drygt 100 kommuner. Det finns en hel del att välja på. 

Projekt

Vi har ständigt intressanta planer och olika utvecklingsprojekt igång för att bidra till långsiktig attraktiv utveckling för våra ägare, hyresgäster och kommuner. Just nu jobbar vi aktivt med dessa projekt, som alltid i samverkan med intressanta nyckelaktörer.

Investor Relations

Svenska Handelsfastigheter är en ledande aktör inom externhandel med aktiv förvaltning i Sverige. Vi skapar, utvecklar och förvaltar starka handelsplatser.

Vårt hållbarhetsarbete

För oss handlar hållbarhet om att förstå vår roll i samhället, att agera ansvarsfullt och långsiktigt inom de områden där vi kan påverka. Hållbarhet är en växande del av vår affärsstrategi och vi väver aktivt in det i samtliga led av bolagets verksamhet. 

ADRESS

LSTH Svenska
Handelsfastigheter AB
Box 5050
102 41 Stockholm

BESÖKSADRESS

Holländargatan 10
Stockholm

 © 2021 Svenska Handelsfastigheter